Huis Kopen met makelaar

Vraagprijs woning marktconform?

Mevrouw de Aankoopmakelaar: Dat is een veel voorkomende vraag helemaal als u zelf geen deskundige op de huizenmarkt bent. Zelfs al bent u wel deskundig, dan nog is het bepalen van de waarde van een woning een ingewikkelde aangelegenheid.

Woningen vergelijken
De meest eenvoudige manier is door middel van het vergelijken van woningen. Echter, niet iedere woning is hetzelfde. Verschillende factoren wegen mee in de bepaling van de waarde. De ligging, de afwerking, de indeling en zelfs bouwkundige en juridische aspecten hebben invloed op de waarde van de woning. Om toch een goede inschatting te kunnen maken is het belangrijk te weten op welke punten woningen op elkaar lijken en op welke punten ze van elkaar verschillen.

 

Gegevens opvragen
Zoek eerst eens onlangs verkochte woningen op die vergelijkbaar zijn aan het huis. Deze informatie kunt u tegen betaling opvragen bij het kadaster. Daarnaast kan Mevrouw de Aankoopmakelaar in haar systeem gegevens van verkochte woningen opvragen en vergelijken. Houd in uw zoektocht naar vergelijkbare huizen rekening met onder andere de tijd van het jaar waarin het huis verkocht is, het aantal vergelijkbare huizen dat in die periode te koop stond, de urgentie van de verkoop en meer van dit soort factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs.

Kadaster vs. Mevrouw de Aankoopmakelaar
Beide bronnen zijn zeer betrouwbaar, het grote verschil is dat de gegevens die Mevrouw de Aankoopmakelaar biedt actueler zijn dan de gegevens van het kadaster. Daarnaast hoeft u bij ons uiteraard geen kosten te betalen voor het inzien van de gegevens. Nog een groot voordeel is dat wij meer gegevens van de woning hebben. Erg handig als u woningen wilt vergelijken.

Zonder zorgen een huis aankopen doet u met de onafhankelijke en deskundige begeleiding van Mevrouw de Aankoopmakelaar. Wilt u meer informatie? Neem contact op voor een goed gesprek.