Naar de notaris voor de overdracht van uw droomhuis!
15659
page-template-default,page,page-id-15659,page-child,parent-pageid-12,bridge-core-2.4.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-23.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
contact Mevrouw de Aankoopmakelaar

Notaris: De koop is rond!

De getekende koopakte kan nu naar de notaris waar u enige tijd later eigenaar zult worden van de aangekochte woning. Tenzij u een huis heeft gekocht in de regio Amsterdam want dan ligt de getekende koopakte al bij de notaris.

 

De keuze voor de notaris ligt bij de koper omdat deze uiteindelijk de notaris betaalt. Hier zijn uitzonderingen op zoals b.v:

 

  • Bij V.O.N. (vrij op naam) aankopen betaalt de verkoper de notaris, dus zal de verkoper ook bepalen bij welke notaris de overdracht zal plaatsvinden. De kosten voor het verkrijgen van een hypothecaire geldlening zijn wel voor de koper. Dit hoeft niet bij dezelfde notaris plaats te vinden. Deze keuze ligt bij de koper.
  • Bij een projectverkoop wordt vaak een projectnotaris aangewezen. De kost en voor de levering van de woning zijn wel voor de koper, maar er is geen keuzevrijheid. Ook hier is de koper vrij om een andere notaris te kiezen voor de hypothecaire geldlening.

Wat gebeurt er precies bij de notaris:

 

Op de datum van levering komen we bij de notaris op kantoor voor het tekenen van de leveringsakte en (meestal ook) de hypotheekakte. De leveringsakte wordt ook getekend door de verkoper en de notaris. En de hypotheekakte door uw bank en de notaris. Vaak wordt een medewerker van het kantoor gemachtigd om te tekenen namens de bank. Daarna zorgt de notaris ervoor dat een afschrift van de leveringsakte wordt ingeschreven in de openbare registers van het Kadaster. Ook uw hypotheekakte wordt geregistreerd in de openbare registers. Iedereen kan dan zien dat u de nieuwe eigenaar bent van het huis en dat u een hypotheek heeft afgesloten.

 

De notaris regelt alle betalingen: aan de verkoper, de hypotheekadviseur, de taxateur en de makelaar. Ook zorgt deze voor verrekening van de lopende lasten, canon en servicekosten, zodat alles tussen beide partijen netjes is geregeld.

 

Aangezien u als koper een notaris mag uitkiezen kunt u een offerte opvragen via:www.notaristarieven.nl.

Door de jarenlange ervaring is Mevrouw de Aankoopmakelaar bekend met diverse kantoren en de verschillen in prijs, kwaliteit en service. Geef aan wat u belangrijk vindt en u krijgt een passend advies.