Aankoop huis met hulp van Mevrouw de Aankoopmakelaar
22517
page-template-default,page,page-id-22517,page-child,parent-pageid-22493,bridge-core-2.5.3,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-23.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
contact Mevrouw de Aankoopmakelaar

Regio Zwolle

 

Zwolle, Ommen,  Meppel, Deventer, Dalfsen, Hoogeveen.

Zwolle

 

De stad heeft schitterende theaters, een ruim winkelaanbod, uitstekende hotels en restaurants en vele mooie parken. Zwolle heeft alles wat u van een eigentijdse stad verwacht, zonder dat de intimiteit van het verleden verloren is gegaan. De historische gevels, de stadsmuur en -torens, de 600 jaar oude Sassenpoort en de stervormige stadsgracht, geflankeerd door monumentale koopmanshuizen en bomen zijn kenmerkend voor deze stad. De prachtige steegjes en indrukwekkende vestingwerken nodigen uit om de stad te verkennen.

 

Kenmerkend voor de stad Zwolle is de Peperbustoren. Deze 75 meter hoge toren van de ‘Onze Lieve Vrouwenbasiliek’ is al sinds de veertiende eeuw een echte blikvanger. U kunt deze toren ook beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad.

Ommen

 

Verscholen tussen de bossen en aan de oever van de Vecht ligt Ommen, een oude Hanzestad met een rijke geschiedenis, schitterende natuurgebieden en een bruisend centrum.

 

Gemeente Ommen heeft ongeveer 18.000 inwoners en bestaat uit de dorpen   en buurtschappen Lemele, Vilsteren, Arriën, Arrierveld, Archmen, Beerze, Beerzerveld, Besthmen, Dalmsholte, Eerde, Giethmen, Hoogengraven, Junne, Vinkenbuurt, Nieuwebrug, Ommerschans, Stegeren, Varsen en Witharen.

Meppel

 

Meppel is een historische compacte stad aan de grens van Drenthe en Overijssel met ruim 32.000 inwoners. De gemeente Meppel bestaat uit Broekhuizen, Meppel, Nijeveen, Rogat en De Schiphorst.

 

Meppel ligt op een kruispunt van riviertjes en stroompjes. Als schipperscentrum maakte Meppel een bloei door die sterk samenhing met de verveningen in Drenthe.

 

Meppel heeft veel te bieden: van historische panden en sfeervolle grachten tot bruisende evenementen.

Deventer

 

De Hanzestad Deventer, met meer dan 100.000 inwoners, is één van de oudste steden van Nederland en ligt prachtig aan de IJssel. De vele stadsparken en het rijke aanbod van bijzondere, mooie en unieke winkels en galerieën in de historische binnenstad maakt Deventer uniek.

 

De gemeente Deventer bestaat uit 6 dorpen; Bathmen, Diepenveen, Okkenbroek, Schalkhaar, Lettele en Loo.

 

Kampen, gelegen in Overijssel, is een Hanzestad met een eeuwenlange traditie van handel en scheepvaart, dat ziet u er terug. Zo telt deze Hanzestad ruim 500 monumenten.

 

Dalfsen

 

Dalfsen heeft ruim 28.000 inwoners en is met haar station goed bereikbaar. Dalfsen wordt ook wel de groene parel aan de Overijsselse Vecht genoemd. Dalfsen ligt aan de rivier de Vecht en heeft een rijke historie van groot grondbezitters, wonende in havezaten, landgoederen en zelfs in een kasteel. Zij hebben niet meegedaan met de ruilverkaveling. Het is mede daardoor een mooi wandel- en fietsgebied.

 

De gemeente Dalfsen bestaat uit de kernen Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Oudleusen en Hoornhorst.

Hoogeveen

 

Vraag je iemand die in Hoogeveen woont waarom zij het zo naar de zin heeft, dan geeft ze vaak als antwoord de ruimte, de gemoedelijkheid van de mensen en de prima ligging. In de directe omgeving is veel groen en natuur en ook de ligging in Zuidoost-Drenthe is een pre. Hoogeveen ligt bij het gelijknamige knooppunt Hoogeveen van de autosnelwegen A28 (naar het westen en noorden) en A37 (naar het oosten) en de autoweg N48 (naar het zuiden). De stad Hoogeveen heeft iets meer dan 40.000 inwoners.