• Nederlands
Aankoop huis met hulp van Mevrouw de Aankoopmakelaar
22517
page-template-default,page,page-id-22517,page-child,parent-pageid-22493,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
contact Mevrouw de Aankoopmakelaar

Regio Zwolle

 

Zwolle, Meppel, Kampen, Emmeloord

Zwolle, dynamische Hanzestad

 

De stad heeft schitterende theaters, een ruim winkelaanbod, uitstekende hotels en restaurants en vele mooie parken. Zwolle heeft alles wat u van een eigentijdse stad verwacht, zonder dat de intimiteit van het verleden verloren is gegaan. De historische gevels, de stadsmuur en -torens, de 600 jaar oude Sassenpoort en de stervormige stadsgracht, geflankeerd door monumentale koopmanshuizen en bomen zijn kenmerkend voor deze stad. De prachtige steegjes en indrukwekkende vestingwerken nodigen uit om de stad te verkennen.

 

Kenmerkend voor de stad Zwolle is de Peperbustoren. Deze 75 meter hoge toren van de ‘Onze Lieve Vrouwenbasiliek’ is al sinds de veertiende eeuw een echte blikvanger. U kunt deze toren ook beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad.

Ommen

 

Verscholen tussen de bossen en aan de oever van de Vecht ligt Ommen, een oude Hanzestad met een rijke geschiedenis, schitterende natuurgebieden en een bruisend centrum.

 

Ommen bestaat uit de dorpen en buurtschappen Lemele, Vilsteren, Arriën, Arrierveld, Archmen, Beerze, Beerzerveld, Besthmen, Dalmsholte, Eerde, Giethmen, Hoogengraven, Junne, Vinkenbuurt, Nieuwebrug, Ommerschans, Stegeren, Varsen en Witharen.

Meppel

Meppel is een historische compacte stad aan de grens van Drenthe en Overijssel met ruim 32.000 inwoners. De gemeente Meppel bestaat uit Broekhuizen, Meppel, Nijeveen, Rogat en De Schiphorst. Meppel ligt op een kruispunt van riviertjes en stroompjes. Als schipperscentrum maakte Meppel een bloei door die sterk samenhing met de verveningen in Drenthe. Meppel heeft veel te bieden: van historische panden en sfeervolle grachten tot bruisende evenementen.

Kampen

 

Kampen, gelegen in Overijssel, is een Hanzestad met een eeuwenlange traditie van handel en scheepvaart, dat ziet u er terug. Zo telt deze Hanzestad ruim 500 monumenten

 

In de Middeleeuwen was Kampen een van de machtigste en meest welvarende steden van Noordwest-Europa. Groot geworden door het Hanzeverbond, de Europese Unie avant la lettre. Dat Kampen uitgroeide tot een rijke en letterlijk wel-varende Hanzestad, is niet zo vreemd. Het lag aan rivier de IJssel én aan de Zuiderzee. Zo kon de nautische stad handel drijven met het achterland en overzee. Nog steeds waart de geest van middeleeuwse handelslui door de straten en stegen.

 

Vandaag de dag telt het nog zo’n vijfhonderd rijksmonumenten waaronder de Sint Nicolaaskerk, het Gotische huis, de stadspoorten en een replica van het Middeleeuwse handelsschip ‘De Kamper Hanze Kogge’.  Ook handelsgeest en ondernemingslust zijn nog altijd springlevend in Kampen. De stad telt naast alle historische locaties ook winkels van nu. En zoals een echte havenstad betaamt, zijn er genoeg cafés en andere uitspanningen.

Emmeloord

 

Emmeloord is de hoofdplaats van de gemeente Noordoostpolder, in het noorden van de Nederlandse provincie Flevoland.

 

Emmeloord is hét voorzieningencentrum van de Noordoostpolder en omgeving. In de stad staan het gemeentehuis, een bibliotheek, een muziekschool, basis- en middelbare scholen, een mbo-instelling, twee ziekenhuizen en er zijn tal van sportvoorzieningen. Zo beschikt Emmeloord over een atletiekbaan, overdekt zwembad en een golfbaan.

 

De hoofdplaats van de Noordoostpolder biedt veel werkgelegenheid. Zo zijn veel bedrijven in de agrarische sector, de industrie en financiële instellingen in Emmeloord gevestigd.

 

De Lange Nering en de Korte Achterzijde zijn de winkelstraten met detailhandel. Het is een mengeling van bekende ketens en plaatselijke ondernemers. Op De Deel staat de Poldertoren uit 1959. Het is hét verbindende herkenningspunt van de Noordoostpolder met een klokkenspel, dat namen draagt die verwijzen naar de dorpen in het gebied.