Huis kopen

eerst kopen,dan verkopen,maar de bank…

Het woningaanbod wat in een groot deel van Nederland terugloopt zorgt ervoor dat steeds meer doorstromers ervoor kiezen om eerst een andere woning te kopen en daarna hun eigen huis te verkopen. Maar dit moet financieel natuurlijk ook geregeld worden.

Nu blijkt uit onderzoek van de Hypotheekshop dat hypotheekverstrekkers niet echt mee werken om dit te faciliteren. Alleen kopers met voldoende spaargeld of overwaarde kunnen deze keuze maken, in een andere situatie blijkt de bank dus niet heel erg te willen meewerken. Velen kiezen er dan toch voor om eerst hun eigen woning te verkopen. Zij hebben niet voldoende middelen om aan de regels te voldoen die gelden als de huidige woning (nog) niet is verkocht, zoals een lagere overbruggingsfinanciering. In een situatie als deze is er dus behoefte aan een hypotheekofferte met een langere geldigheid.

Wij als Mevrouw de Aankoopmakelaar hebben een goed netwerk van hypotheekadviseurs die u kunnen helpen in een situatie als bovenstaande. Neem gerust eens met ons  op om met ons en onze hypotheekadviseur uw situatie te bespreken.