Tips bij kopen van een woning

Tips bij het kopen van een woning

Tips!

Een huis kopen doe je niet elke dag, hierbij enkele tips bij het bezichtigen en kopen van een woning.

Tip 1: Bezichtig de woning minimaal 2 keer:

Bij het kopen van een huis komt veel emotie kijken. Dit is de belangrijkste maar ook een beperkende factor. Ga een woning dus altijd voor de 2e keer bekijken, een 2e keer zie je veel mee! Ook is het verstandig om op een ander moment van de dag of met andere weeromstandigheden (indien mogelijk) te gaan kijken. Als de zon schijnt, ziet alles er een stuk aangenamer uit. Zorg ook dat je aandacht volledig bij de woning is, dus kinderen bij de oppas en de telefoon op stil.

Tip 2: Stel vragen aan de verkopende makelaar c.q. verkoper:

Ga niet meteen bij de eerste bezichtiging met een gedetailleerde checklist door de woning. Voel eerst of je enthousiast bent. Zo ja plan dan een 2e bezichtiging en vraag alle relevante stukken op bij de verkopende partij, te denken aan lijst van (on)roerende zaken (wat blijft er wel en niet achter), vragenlijst waarin de verkoper vragen beantwoordt als wie zijn de buren, zijn er gebreken bekend, wat zijn de maandelijkse lasten voor gas, water en energie.

Tip 3 Schakel een deskundige in:

Schakel een deskundige in voor dat onderdeel dat u nodig vindt. Voor alle juridische en bouwkundige zaken omtrent de koop van een huis: schakel een aankoopmakelaar in. Voor alleen de bouwkundige zaken omtrent de koop van een huis: laat een bouwkundige keuring uitvoeren. Voor al uw financiele vragen omtrent de hypotheek: schakel een hypotheekadviseur in.