• nl
Aankoop huis met hulp van Mevrouw de Aankoopmakelaar
16878
page-template-default,page,page-id-16878,page-child,parent-pageid-21867,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
Huis kopen Rotterdamcontact Mevrouw de Aankoopmakelaar

Regio Rotterdam

 

Rotterdam, Rhoon, Albrandswaard, Poortugaal, Rozenburg, Hoogvliet, Pernis, Spijkenisse, Hekelingen, Geervliet, Simonshaven, Zuidland, Abbenbroek, Heenvliet, Hellevoetsluis, Oudenhoorn, Brielle, Oostvoorne, Tinte, Rockanje, Vierpolder, Zwartewaal, Oud Beijerland, Zuid-Beijerland, Ridderkerk, Capelle aan den IJssel, Barendrecht.

Rotterdam en omstreken

 

Rotterdam

 

Rotterdam is een wereldstad. Deze stad is altijd in beweging. Om Rotterdam heen liggen veel steden. Een stad als Rotterdam biedt veel werkgelegenheid. Aan de zuidkant van Rotterdam liggen de plaatsen Ridderkerk, Barendrecht, Rhoon en Poortugaal.

 

Ridderkerk, Barendrecht, Rhoon en Poortugaal

 

In Ridderkerk, Barendrecht, Rhoon en Poortugaal is het fijn wonen. De grote stad is zeer nabij en met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Iedere plaats heeft zijn eigen voorzieningen en allen zijn kenmerkend door het groene wonen. Het woningaanbod is hier zeer divers van een monumentale woonboerderij tot een heerlijke eengezinswoning in Carnisselanden.

 

Spijkenisse, Hellevoetsluis, Bernisse, Brielle, Oostvoorne en Rockanje

 

Onder Rotterdam ligt het eiland Voorne-Putten. Spijkenisse, Hellevoetsluis, Brielle, Bernisse, Oostvoorne en Rockanje zijn plaatsen die op dit eiland liggen. Het eiland heeft een groen karakter en het is hier ’s zomers heerlijk toeven aan het strand of bij één van de meren. Ook op Voorne-Putten is er een ruime keus aan woningtype; de eengezinswoning nabij scholen en andere voorzieningen, een monumentaal pand in de oude vesting van Brielle of een landelijke gelegen villa met paardenstallen.

 

Rozenburg ZH

 

Sinds 2010 is Rozenburg ZH een deelgemeente van Rotterdam wat per maart 2014 gebied wordt genoemd. Rozenburg ligt aan de Nieuwe Waterweg en heeft een dorps karakter. Rozenburg heeft veel te bieden. Onlangs is het Calandpark op de Landtong geopend. Jong en oud kan hier heerlijk recreëren.

 

Informatie

 

Informatie over de woonwijken in Rotterdam en omstreken en het woningaanbod in Rotterdam vindt u op www.woneninrotterdam.nl. Hier vindt u tevens een test waar u alvast kunt kijken welke woonwijken bij uw wensen passen.

Voorne-Putten

 

Spijkenisse, Hellevoetsluis, Bernisse, Brielle en Westvoorne

 

Voorne-Putten is één van de Zuid-Hollandse eilanden en bestaat uit 5 gemeenten; Spijkenisse, Hellevoetsluis, Bernisse, Brielle en Westvoorne. Per 1 januari 2015 zullen Spijkenisse en Bernisse samen Nissewaard gaan vormen. Het eiland ligt dichtbij Rotterdam en heeft heel veel te bieden zoals water, bossen, landschappen en polders.

 

Nissewaard

 

Deze gemeente zal per 1 januari 2015 ontstaan door het fuseren van de gemeente Spijkenisse en Bernisse. Nissewaard heeft 85.000 inwoners waarvan er ruim 72.000 in Spijkenisse wonen. Dit is ook de grootste stad vanVoorne-Putten. De gemeente heeft veel te bieden zoals b.v. een grote diversiteit aan scholen, winkelcentra, bioscoop, nieuw theater en een zwembad. Bernisse bestaat uit de dorpen Heenvliet, Geervliet, Zuidland, Abbenbroek, Simonshaven en Oudenhoorn. Hier staat het dorps en landelijk wonen centraal.

 

Hellevoetsluis

 

Deze vestingstad heeft bijna 39.000 inwoners. In de Oude Vesting herinneren nog veel oude gebouwen aan het marineverleden van de stad zoals b.v. het Prinsenhuis uit de 17e eeuw. Door de ligging aan de Haringvliet is de haven van Hellevoetsluis heel geschikt voor de watersportliefhebber. Er zijn diverse strandjes om heerlijk aan het water te vertoeven. Hellevoetsluis beschikt over diverse winkelcentra, bioscoop, zwembad, sporthallen, theater en scholen. Er is een diversiteit aan woningen; historische woningen, moderne woningen, landelijke gelegen woningen maar ook goede eengezinswoningen met speelgelegenheid.

 

Brielle

 

De vestingstad Brielle ¨Stad van nu, sfeer van toen¨ ademt nog steeds de sfeer uit van vroeger.  Achter de historische gevels bevinden zich leuke winkel en sfeervolle restaurants en cafe´s. Brielle heeft ca. 12.000 inwoners. Zwartewaal en Vierpolders horen ook bij Brielle. Brielle is met de ligging aan het Brielse Meer heel geschikt voor watersportliefhebbers. Ook het strand is dichtbij. Er is een diversiteit aan woningen. Monumentale woningen in de vesting en gezinswoningen met veel speelruimte in de wijken. Brielle heeft diverse voorzieningen zoals de historische binnenstad, diverse scholen, een zwembad en een theater.

 

Westvoorne

 

Westvoorne bestaat uit de dorpen Rockanje, Oostvoorne en Tinte en heeft ongeveer 14.000 inwoners. Oostvoorne is van oudsher een geliefde badplaats, niet alleen voor inwoners van Voorne-Putten. In het dorpscentrum staan statige oude huizen en de fraai gerestaureerde burcht uit de 12e eeuw waar Jacoba van Beieren heeft gewoond. Rockanje staat bekend als badplaats. Het strand is dan ook heel dichtbij het dorpscentrum. De omgeving heeft heel veel te bieden. Er zijn diverse natuurgebieden en wandelroutes. In deze omgeving is het eigenlijk altijd landelijk wonen. Vanuit de wijken fietst u in 5 minuten het prachtige buitengebied in of naar één van de stranden.

 

Openbaar vervoer Voorne-Putten (Spijkenisse, Hellevoetsluis, Bernisse, Brielle en Westvoorne)

 

Voorne-Putten is per metro bereikbaar. Deze rijdt tot aan Spijkenisse. De rest van het eiland Voorne-Putten is te bereiken met de bus.

 

Heerlijk wonen

 

Het groene karakter van het eiland, de rijke geschiedenis, de landelijke ligging en het vele water maken Voorne-Putten een heerlijk eiland om op te wonen met veel mogelijkheden en in de plaatsen Spijkenisse, Hellevoetsluis, Bernisse, Brielle en Westvoorne is er voor iedereen een geschikte woning te vinden.

 

Bron: www.zuid-hollandse-eilanden.nl

Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon en Poortugaal

 

De zuidkant van Rotterdam

 

Aan de zuidkant van Rotterdam liggen de  plaatsen Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon en Poortugaal. Allemaal hebben ze het grote voordeel dichtbij Rotterdam te liggen. Rotterdam is dan ook goed bereikbaar met de auto maar ook met het openbaar vervoer (metro, trampluslijn en waterbus).

 

Ridderkerk

 

Een aantrekkelijk gemeente om in te wonen en te leven. Rotterdam is dichtbij maar Ridderkerk heeft ook binnen de eigen gemeentegrenzen veel te bieden. Ridderkerk heeft 45.000 inwoners en heeft veel eigen voorzieningen zoals een winkelcentrum, buurtcentra, scholen, zwembad en een theater. Rotterdam is zeer goed bereikbaar met de auto, bus en  waterbus.

 

Barendrecht

 

Barendrecht ligt dichtbij Rotterdam en is een groene gemeente. Barendrecht heeft 47.000 inwoners verdeeld over het Oude Dorp en Carnisselande. Carnisselande is ontstaan na 1997 en ligt aan de andere kant van de A29. Barendrecht biedt veel op het gebied van wonen; een oude woning in het oude centrum tot een nieuwbouw woning in Carnisselande vlak bij de natuur. Barendrecht heeft veel eigen voorzieningen zoals winkelcentra, scholen, een zwembad en een theater. Aan de Oude Maas is het natuurgebied de Carnisse Grienden te vinden. Rotterdam is met de trampluslijn goed te bereiken.

 

Albrandswaard

 

De Albrandswaard bestaat uit de kernen Rhoon, Poortugaal en Portland. Er wonen ongeveer 25.000 inwoners, verdeeld over de 3 kernen. Portland is een vrij nieuwe kern die tegen het Carnisselanden aan ligt van Barendrecht. Hier bevinden zich voornamelijk woningen gebouwd na 2000. Overal in Albrandswaard is het groen binnen twee minuten te bereiken. Het landschap heeft historische polders met fraaie dijkenstructuren, monumentale boerderijen, oude bomen, havens en het Kasteel van Rhoon. Aan de Oude Maas is het natuurgebied de Rhoonse Grienden te vinden. Rotterdam is bereikbaar met de metro en trampluslijn.

 

Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon en Poortugaal

 

Allen heerlijke plaatsen om in te wonen!

 

Bronnen: www.barendrecht.nl, www.ridderkerk.nl, www.albrandswaard.nl