Reinwardtstraat 89a Amsterdam

aangekocht: december 2021 door Monique Verhoef

Een mooie dubbele benedenwoning van maar liefst 103 m2 te koop gekomen (in Amsterdam Oost) waarbij werkelijk iedere meter praktisch benut is.

Met maar liefst 3 royale slaapkamers, een prachtige en nieuwe keuken met eiland en een fijne tuin met hardhouten terras, middag/avondzon en heel veel privacy, is dit een ideaal familiehuis. De hoge plafonds van ca 3 meter en de achtergevel die bijna geheel uit glas bestaat, maken de woning opvallend licht.

Alle huizen in de straat dragen jongens- en meisjesnamen op de gevel die populair waren in 2003, ten tijde van de bouw. De woningen zijn robuust gebouwd met een goede afwerking en vragen daardoor minder onderhoud. De ligging in de geliefde Dapperbuurt is zeer aantrekkelijk: vlakbij het Oosterpark, de Javastraat en de Dappermarkt, een buurt die de afgelopen jaren flink in populariteit is gestegen. Niet voor niets; want hier woont u rustig en ruim, en toch met het comfort en de sfeer van wonen in de stad. Bovendien fietst u in een paar minuten naar de Watergraafsmeer, de Pijp of het centrum! Er zijn veel leuke scholen en kinderdagverblijven in de buurt waardoor het ook zeer kindvriendelijk is. Ook is er een overvloed aan horecagelegenheden zoals de Eeuwige Jeugd, Louie Louie en de Biertuin, en de meest uiteenlopende winkels in de buurt.