jubelton

Profiteer nog even van de jubelton

Zoals je wellicht weet gaat de jubelton volgend jaar flink naar beneden maar mocht jij als ouders (of willen jouw ouders) nog helpen dan kun je op deze manier nog wel profiteren van de hoge schenkingsvrijstelling:

Wil je jouw kind helpen bij de aankoop van zijn of haar droomhuis en wil je als ouder(s) financieel helpen en profiteren van de maximale schenkingsvrijstelling die dit jaar nog geldt dan kun je het volgende doen:

Schenk voor 31 december 2022 jouw kind de jaarvrijstelling van € 5.677,= plus € 1,= en je kunt de rest van de vrijstelling (jubelton € 106.671,=) nog schenken in 2023 en profiteren van de maximale vrijstelling en jouw kind helpen bij de aankoop van zijn of haar droomhuis. Uiteraard moet de overdracht van de woning wel voor 31 december 2024.

Wel is het belangrijk om te weten dat er over het eerste deel van de schenking al wel aangifte moet worden gedaan.

Uiteraard zijn er nog een aantal voorwaarden verbonden o.a. jouw leeftijd als kind en waarvoor je het geld gaat gebruiken, voor meer informatie neem contact op met 1 van onze aankoopmakelaars of kijk op de site van de Belastingdienst.