aankoopmakelaar den haag

let op bij de koopovereenkomst deel 8

Best veel he zo’n koopovereenkomst maar wel belangrijk om te weten wat je gaat tekenen. Uiteraard nemen wij als Mevrouw de Aankoopmakelaar de koopakte geheel met onze aankoopklanten door zodat je precies weet wat je tekent. Bij elke overeenkomst hoort ook een toelichting, vraag hiernaar als je zelf een woning aankoopt.

Artikel 15 woonplaatskeuze. Hiervoor wordt gekozen de locatie van de notaris. Iedereen die vragen heeft over de koopovereenkomst zal daardoor eerst bij de notaris terecht komen, hij verwijst dan door.

Artikel 16: registratie van de koopovereenkomst.

deze zal altijd open staan als je een huis koopt en bij tekenen kun je dan aangeven wat je wilt: wel of niet inschrijven van de koopakte in het Kadaster. Als je dit doet dan is het slim om dit na de ontbindende voorwaarde te doen anders maak je misschien kosten terwijl de hypotheek nog niet definitief is.

Maar wat betekent het:

Zodra je de koopakte in het Kadaster laat inschrijven door de notaris (let op hieraan zitten kosten vast, per notaris verschillend dus vraag dit op) dan is de transactie/overdracht beschermd tegen invloeden van buitenaf die daarna kunnen ontstaan. Je wordt bijv beschermd tegen een beslagleging bij de verkoper of het voor de 2e keer verkopen van de woning aan een andere partij. Uiteraard bij de laatste moet jij de akte wel als eerste hebben ingeschreven. Je moet het dus zien als een soort van verzekering. Echter weet je dus niet van te voren of je dit nodig hebt dus het kan best zijn dat je die kosten voor niks maakt. Denk goed na wat je wilt doen of overleg met jouw aankoopmakelaar of met de notaris.