Hoe gaat het momenteel in Spanje?

Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet zijn de grenzen vanaf half maart dicht gegaan en gingen we in complete lockdown. We mochten alleen naar buiten voor het doen van boodschappen in je eigen gemeente en voor het uitlaten van de hond. Er werd streng op toegezien door zowel leger als politie. Vanaf dat moment mochten ook alleen mensen met een Spaans paspoort, mensen die resident zijn of mensen die een ‘kritisch’ beroep hebben Spanje binnenkomen.

De gang terug naar ‘normaal’ gaat hier in fases die afhankelijk zijn van de ontwikkelingen van het aantal besmettingen en overleden mensen. Momenteel zit het grootste deel van Spanje in Fase 2, echter Barcelona loopt achteraan omdat daar veel meer besmettingen waren. Gelukkig gaan de cijfers enorm omlaag.

Als makelaar mogen we nu ook weer bezichtigingen doen, natuurlijk met in acht name van de hygiëne maatregelen zoals gezichtsmasker en handschoenen. Veel video bezichtigingen doen we momenteel aangezien mensen nog steeds niet de grens over mogen.

Niet makkelijk was het vooral voor mensen met een 2e woning of mensen die op het punt stonden te emigreren deze kant op, ook zij mochten Spanje niet in. Nu is er gelukkig licht aan het einde van de tunnel, want premier Sanchez heeft bekend gemaakt dat er vanaf begin juli weer toeristen gaan worden toegelaten. Echter moeten we nog wachten op de bevestiging van de precieze datum en onder welke voorwaarden dit zal gebeuren.

Goed nieuws is dat KLM heeft aangekondigd dat er vanaf juli, naast de dagelijkse vluchten naar Madrid-Barajas en Barcelona-El Prat, ook vluchten bij komen naar Alicante, Valencia, Málaga, Bilbao en Ibiza. In totaal omvat het geplande Europese netwerk in juli echter 73 bestemmingen waarvan er dus 7 naar Spanje gaan. Hiermee bedient KLM in juli weer 78% van het aantal geplande bestemmingen. Ook Vueling en Transavia hebben aangekondigd de vluchten weer te hervatten.

Helaas kan onze aankoopmakelaar Elles Hooft van Huysduynen momenteel nog niet naar Nederland komen om persoonlijk met mensen te praten. Wel is het altijd mogelijk een video afspraak ter kennismaking te organiseren. Wilt u wel een persoonlijke kennismaking omtrent onze dienstverlening in Spanje dan kan onze aankoopmakelaar Esther van Heteren u zeker in Nederland te woord staan. Bent u geïnteresseerd in een afspraak met 1 van onze aankoopmakelaars, neemt u dan contact met ons op via het kantoor in Den Haag, telefoonnummer 070-4158447 of via email barcelona@mevrouwdeaankoopmakelaar.nl.

We kijken er naar uit om met u kennis te maken en uw droom in Spanje te realiseren.