contact Mevrouw de Aankoopmakelaar

Regio Goes

 

Goes, Middelburg, Vlissingen, Zierikzee, Burgh-Haamstede, Domburg, Zoutelande, Renesse, Brouwershaven, Yerseke

Goes | Zuid-Beveland

 

Goes is één van de grotere levendige steden in Zeeland, de tweede grootste stad van Zeeland op Middelburg na. Goes, gelegen op het eiland Zuid-Beveland, staat bekend om het gezellige centrum met de sfeervolle terrassen, cafés en restaurants waar je heerlijk kunt genieten van allerlei lekkernijen. Niet voor niets mag Goes ieder jaar veel toeristen verwelkomen. Zo is er iedere dinsdag en zaterdag markt op de Grote Markt in het centrum waar je allerlei lekkere verse producten kunt kopen.

 

De stad Goes telt in 2022 bijna 40.000 inwoners en staat ook bekend om de culturele activiteiten en de fraaie wandelingen die je kunt maken. Zo zijn er de oude wallen en de Veste rond de binnenstad van Goes maar ook een mooie stadshaven en recreatiepark De Hollandsche Hoeve waar je de cultuur en natuur kunt beleven. Ook beschikt Goes over het prachtige theater ‘De Mythe’, een muziekschool en niet te vergeten de stoomtrein Goes – Borsele is zeker de moeite waard om in te stappen!

 

Goes kent verschillende woonwijken en deze bieden, zeker voor gezinnen, alle rust en ruimte om vrij te kunnen wonen en voor kinderen is het een fijne omgeving om op te groeien.

Middelburg | Walcheren

 

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland, op het eiland Walcheren en telt in 2022 meer dan 42.000 inwoners. Middelburg kenmerkt zich door vele monumenten en prachtige architectuur. Zo is Middelburg zelf ook een beschermd stadsgezicht en is daarmee één van de zeventien beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland. Deze monumentale sfeer is direct voelbaar wanneer je in het centrum wandelt. Middelburg kent diverse woonwijken, zo is in het centrum wonen aantrekkelijk voor een jong stel maar zo is de nieuwbouwwijk Mortiere weer heel fijn, modern en ruim wonen met het gezin. Middelburg heeft voor iedere samenstelling of woonbehoeften genoeg mogelijkheden.

 

Je kunt in Middelburg heerlijk winkelen, drankjes nuttigen op het terras of de mooie gebouwen bekijken zoals bijvoorbeeld; de abdij van Middelburg, de Oostkerk, de Kloveniersdoelen of het gotische stadhuis.

 

Regelmatig worden er festivals en leuke evenementen georganiseerd zoals; het Jazzfestival, het Nazomerfestival en City of Dance.

Vlissingen | Walcheren

 

Vlissingen is een echte havenstad op het eiland Walcheren en is de derde grootste stad. De stad telt in 2022 zo’n 33.000 inwoners en staat bekend om de uitgestrekte stranden en mooie duinen waar je ’s zomers heerlijk kunt recreëren maar ook actief kan wandelen langs de boulevard. Ook de plaatsen Oost-Souburg, West-Souburg en Ritthem behoren tot de gemeente.

 

In het verleden zijn scheepsbouw en scheepvaart altijd van grote betekenis geweest voor de stad, zo zijn er verschillende wijken waar de invloeden hiervan nog terug te zien zijn. De stad heeft door zijn ligging aan de Westerschelde en mede door de 300 monumenten die Vlissingen telt een maritiem karakter, zo is er ook een maritiem instituut in Vlissingen genaamd; de Zeevaartschool.

Zierikzee | Schouwen-Duiveland

 

Via Noord-Beveland is door middel van de Zeelandbrug het eiland Schouwen-Duiveland te bereiken. De eerste stad die je dan bereikt is Zierikzee.

 

De stad telt in 2022 ruim 11.000 inwoners en is sinds 1971 een beschermd stadsgezicht. Ook de stad Zierikzee kent velen bezienswaardigheden zoals de Nobelpoort, het Stadhuis en de Noordhaven- en Zuidhavenpoort.

 

Op het eiland Schouwen-Duiveland zijn geen treinverbindingen aanwezig. Mocht je van het openbaar vervoer gebruik willen maken dan is dat mogelijk met de lijnbussen. Wel liggen er voldoende autowegen.

Burgh-Haamstede | Schouwen-Duiveland

 

Burgh-Haamstede ligt op het eiland Schouwen-Duiveland en is te bereiken via de Oosterscheldestormvloedkering vanuit Walcheren en vanaf het eiland boven Schouwen-Duiveland, Goeree Overflakkee, via de Brouwersdam. Ook wel bekend van het jaarlijkse Concert at Sea (CAS) met bekende artiesten die in juni voor een weekend vol vertier zorgen.

 

Burgh-Haamstede bestaat eigenlijk uit twee dorpen zoals de naam al doet aangeven, Burgh en Haamstede. Met ruim 4.300 inwoners is het, na Zierikzee, de grootste woonkern op het eiland. Burgh-Haamstede is vooral bekend door het toerisme in de zomermaanden. In de winter is er minder te beleven.

Domburg | Walcheren

 

De badplaats Domburg ligt meer noordelijk op het eiland en aan de westkust. Domburg telt per 2021 ruim 1.600 inwoners. Domburg staat bekend als een plek waar begin 20e eeuw veel kunstenaars naar toe trokken om de inspiratie van het ‘Zeeuwse Licht’ op te zoeken. De bekende schilder genaamd Piet Mondriaan was hier dan ook vaak te vinden.

 

Domburg staat bekend om het chique badpaviljoen en ook om sport en recreatie. Zo kun je ’s zomers ringrijden op de paarden. Tevens wordt ieder jaar hier de jaarlijkse surfwedstrijd genaamd; de ‘Domburg Classic’ gehouden. Domburg is levendig in de zomermaanden door het bruisende toerisme en in de wintermaanden wat rustiger.

Zoutelande | Walcheren

 

Zoutelande staat bekend als finishplaats van de kustmarathon. Deze marathon wordt ieder jaar op de 1e zaterdag in oktober georganiseerd. Niet voor niets wordt dit de zwaarste marathon genoemd waar je alle natuurelementen tegenkomt.

 

De kustplaats Zoutelande ligt op het eiland Walcheren, naast Middelburg en Vlissingen. Op 1 januari 2021 telde Zoutelande meer dan 1.600 inwoners. Zoutelande heeft een klein sfeervol centrum met veel gezellige horecagelegenheden en diverse boetiekjes, uitgestrekte stranden en duinen. Ideaal gebied om te wandelen of om te wonen met opgroeiende kinderen.

Renesse | Schouwen-Duiveland

 

Renesse is noordelijk te vinden op het eiland Schouwen-Duiveland, ook wel op de Kop van Schouwen genoemd. Per 1 januari 2021 telde Renesse circa 1.500 inwoners. Vanaf het begin van de twintigste eeuw mag Renesse als badplaats worden beschouwd. In de zomer is er altijd weekmarkt op woensdag. Het dorp kenmerkt zich door het vele toerisme in de zomer, dankzij de ligging bij duinen en het strand. Er zijn dan ook veel hotels, pensions en campings te vinden.

Brouwershaven | Schouwen-Duiveland

 

Brouwershaven is een stad noordelijk gelegen op het eiland Schouwen-Duiveland. Het is gelegen aan het Grevelingenmeer. Op 1 januari 2021 telde Brouwershaven circa 1.250 inwoners.

 

Bij de naam “Brouwershaven” wordt vaak gedacht aan de belangrijke rol die de stad gespeeld heeft bij de import van bier uit Delft. Echter dit is nooit aangetoond. In Brouwershaven is het leuk om te wandelen in de authentieke klassieke straatjes in de binnenstad. De authentieke boerderijen en schuren in het oude stadscentrum zijn bijzonder om te zien.

Yerseke | Zuid-Beveland

 

Yerseke is een dorp gelegen op het eiland Zuid-Beveland, vlakbij Goes. In 2021 telt Yerseke ruim 7.000 inwoners. Yerseke is vooral bekend van de mossel- en oestercultuur. Toeristen komen dan ook massaal naar dit vissersdorp om dit te ervaren. Zo zijn er aan de boulevard genoeg proeverijen te vinden waar ook tijdens een rondleiding de oesterputten bezichtigd kunnen worden. Ook de jachthaven en het Oosterscheldemuseum zijn een bezichtiging waard.