Huis kopen goede fundering

Fundering: dat staat als een huis

De fundering is de basis van elke woning, logisch toch?! Maar als er problemen zijn met deze fundering dan is het prettig om te weten waar u op moet letten en wat de gevolgen kunnen zijn voordat u de woning gaat aankopen.

Om een huis stevig aan de grond te verankeren heb je een fundering nodig. De technieken bij de nieuwbouw zijn behoorlijk verbeterd maar dat is niet altijd zo geweest. De problemen met funderingen zijn per regio in Nederland ook behoorlijk verschillend want het is geheel afhankelijk van het type fundering wat is gebruikt en de omstandigheden van de bodem en omgeving toen en nu.

Zo bestaan er funderingen op staal, funderingen op palen (houten of betonnen palen) maar ook daar is weer onderscheid in want bijv in Amsterdam is een ander systeem gebruikt dan bijv in Rotterdam. Elke type fundering heeft weer zijn eigen problemen. Dat is uiteraard niet zomaar even te beschrijven.

Bij de aankoop van een woning is het belangrijk te letten op bepaalde scheurvorming en te onderzoeken of dit wel of niet door de fundering komt. Wilt u meer weten neem dan eens contact op met Mevrouw de Aankoopmakelaar.