Regio Eindhoven
Eindhoven lichtstad is een inventieve, beweeglijke en vooral slimme stad die zichzelf meerdere keren heel creatief wist te heruitvinden. Jong en stedelijk, maar met een verleden als handels- en industriemiddelpunt. De stad heet lichtstad doordat er ooit een luciferfabriek gevestigd was en naderhand de gloeilampenfabriek. Van klein kempisch stadje groot geworden door bedrijven als Frits Philips Gloeilampen fabriek, tevens wereldspeler van de elektronica en DAF trucks maar inmiddels ook ASML, VDL en Eindhoven Airport.
Eindhoven fungeert als het centrum van technologie in het zuiden van Nederland en is Leading in Technology met de Technische Universiteit, Brainport en High Tech Campus Eindhoven. In 2011 uitgeroepen tot de slimste regio ter wereld.
Maar Eindhoven heeft veel meer te bieden waaronder kunst, cultuur en sport. Het kenmerk en de kracht van Eindhoven is de combinatie van rust en activiteit, van groen en bedrijvigheid en van stedelijkheid en dorps.
De stad is innovatief wat betreft wonen waaronder een herontwikkeling van een oud Philipsterrein, deze is uniek in zijn soort, op Strijp-S er valt veel te beleven met veel bedrijvigheid, leuke eettentjes en live muziek.
Eindhoven kent veel parken en plantsoenen en is de groenste stad van de 5 grootste steden van Nederland en groenste binnen de 5 grootste Brabantse steden. Ongeveer 1/3 van alle openbare ruimte is “groen”. Eindhoven heeft het allemaal van musea, winkelen tot een bruisend uitgaansleven met cultuurevenementen zoals de Dutch Design Week, Glow of lichtjesroute.
De stad veranderd snel en wonen is Eindhoven biedt veel keuze van oude stadspanden tot gehele nieuwe woonwijken.
In de hoofdstad van Noord-Brabant, Den Bosch, ontmoeten oud en nieuw elkaar. Het is een prachtige vestingstad boordevol monumenten, maar het is ook de stad van eigentijdse kunst, design en hippe winkels. De stad van Middeleeuws wonen boven de Binnendieze en van eigentijdse woningen in het Paleiskwartier. De stad van grootse, nationaal vermaarde culturele evenementen en van doorzakken in een knus kroegje. Van bruisend carnaval op straat tot rust en ruimte in Het Bossche Broek.
De stad is continue in beweging. Diverse projecten op het gebied van cultuur, natuur, horeca, data dragen er aan bij om het prettige woon- en werkklimaat te waarborgen in Den Bosch.
Boxtel is gelegen aan de rivier de Dommel en ligt te midden van de driehoek Tilburg, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch.
De gemeente heeft drie bijzondere kernen: Boxtel, Lennisheuvel en Liempde. Liempde wordt gekenmerkt door haar authentieke Brabantse karakter en Lennisheuvel door haar gastvrije karakter.
Boxtel heeft veel te bieden. Trek bijvoorbeeld je wandelschoenen aan en verken de natuur. Of stap in een kano en vaar over de Dommel. Cultuur snuiven? Bezoek de imposante Sint-Petrusbasiliek, Kasteel Stapelen of een van de statige landgoederen. Shoppen doe je in het gezellige centrum waar je na een lange dag neer kunt strijken in een smaakvol restaurant of café.
Boxtel maakt deel uit van het Nationaal Landschap Het Groene Woud met in de omgeving ervan veel natuurgebieden.
Valkenswaard is een Bourgondische gemeente gelegen in het hart van natuurgebied de Groote Heide, de plaats voor levensgenieters.
Valkenswaard heeft een verrassend veelzijdig voorzieningenniveau, zowel in sociaal, cultureel, sportief als recreatief opzicht. De gemeente is een plek voor levensgenieters, voor natuurliefhebbers en cultuursnuivers, voor funshoppers en culinaire fijnproevers, voor stappers en sportievelingen.
De plaats heeft veel toerisme maar is vooral vestigingsplaats voor forenzen die in Eindhoven of België werkzaam zijn.
Valkenswaard staat in de regio bekend om haar levendige uitgaansleven. Het uitgaansleven wordt gestimuleerd door tal van evenementen die het hele jaar door in Valkenswaard georganiseerd worden zoals de Bloemencorso.
Er blijft uitgebreid worden zoals de nieuwbouwwijk de Lage Heide in Valkenswaard/Dommelen.
Op 1 mei 2021 bestaat de gemeente Veldhoven 100 jaar met inmiddels meer dan 45.000 inwoners. In Veldhoven bevindt zich onder andere het hoofdkantoor van hightechbedrijf ASML waardoor Veldhoven en omgeving veel expats aantrekt.
De vier oorspronkelijke dorpen Veldhoven Dorp, Meerveldhoven, Zeelst en Oerle zijn aan elkaar vastgegroeid tot één grote bebouwde kom Veldhoven. Oerle heeft hierbij het duidelijkst zijn eigen karakter behouden. Veldhoven heeft nog agrarische landschappen en is rijk aan oude gehuchten met monumentale langgevelboerderijen en bossen met prehistorische grafheuvels en zelfs een dierentuin Zoo Veldhoven.
Veldhoven is een groene gemeente, in het buitengebied ligt congrescentrum Koningshof en de gemeente heeft zelf een bioscoop en theater de Schalm. Winkelen doe je in het City Centrum en voor een terrasje kun je naar dorpscentrum in Zeelst.
Veldhoven is slechts door een autosnelweg gescheiden van de gemeente Eindhoven en wordt nog steeds uitgebreid met nieuwbouwwijken zoals Meerhoven.