woning kopen Den Haagcontact Mevrouw de Aankoopmakelaar

Regio Den Haag

 

Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Leidschendam, Delft, Wassenaar, Zoetermeer

Den Haag

 

Wonen in Den Haag is wonen in de enige grote Nederlandse stad aan zee! Op een steenworp afstand van de historische binnenstad vind je maar liefst elf kilometer strand. Pak de tram en een kwartiertje later snuif je de frisse zeelucht op. In Den Haag woon je dichtbij de zee.

 

Wie je ook bent of hoe je ook leeft, in Den Haag vind je een betaalbare woning in een wijk die bij je past. Als je voor Den Haag kiest ga je niet snel meer weg. Starter of gezinsuitbreiding? Voor elke fase in je leven vind je een ruime en prettige plek in Den Haag.

 

Naast Den Haag zijn er nog 2 badplaatsen: Scheveningen en Kijkduin. Ook hier kun je prettig wonen, Kijkduin gaat ook nog uitgebreid worden en zal straks beschikken over divers woonaanbod. Wie wil dat nou niet: wonen in een badplaats!

 

Den Haag heeft veel te bieden: het is de groenste stad van de Randstad met veel parken (Haagse Bos, Scheveningse Bosjes, Clingendael, Malieveld, Bosjes van Poot, Westduinpark, Bosjes van Pex, Meer en Bos en natuurlijk het Zuiderpark. Maar er zijn ook veel bezienswaardigheden, te veel om allemaal te noemen dus we selecteren er een paar:

 

Den Haag barst van de interessante highlights. Een aantal tips over Den Haag die je zeker ‘moet doen’ delen we alvast graag met je:

  • Wandel door het Vredespaleis
  • Bezoek een museum zoals Mauritshuis, Escher in het Paleis, Museon, Beelden aan Zee, Gemeente Museum, museum Meermanno, Kinderboekenmuseum, Literatuurmuseum of het Haags Historisch Museum. (Eigenlijk te veel om op te noemen)
  • Bekijk het leven onderwater in aquarium Sea Life
  • Dagje pretpark: Duinrell
  • of beklim de Haagse Toren of wel de toren van de Grote kerk.

Wassenaar

 

Direct naast Den Haag kun je wonen in Wassenaar. Een erg groene gemeente met een oude dorpskern. Hier bevindt zich nog dorpskerk uit de 12e eeuw. Maar Wassenaar staat vol mooie gebouwen: maar liefst 300 rijksmonumenten en 115 gemeentelijk monumenten. Tevens zijn er ook vele oorlogsmonumenten.

 

Nu denkt iedereen vaak dat Wassenaar duur wonen is. Dat is zeker mogelijk maar Wassenaar heeft ook zeker betaalbare woningen. Rond de 2,5 kun je al een leuke eengezinswoning kopen die je nog wel naar wens moet opknappen. Maar uiteraard kun je ook terecht voor een woning rond de 2,5 miljoen. Een diverse stad met leuke activiteiten als Duinrell en Duindigt, de enige gras renbaan van Nederland.

Rijswijk

 

Rijswijk is gebouwd in het Hollandse kustgebied dat vroeger tot de rivierendelta behoorde.

 

De kustlijn lag ca. 3700 v.Chr. door het huidige Rijswijk Zuid maar verschoof in de loop der jaren naar het westen. Achter de duinen ontstond een veengebied, maar dat verdween uiteindelijk weer als gevolg van het regelmatig binnentreden van de zee. Er ontstond een krekensysteem, waarvan de grootste kreek, de Gantel, door het Westland tot aan het huidige Delft liep. De oeverwallen naast de kreken werden vestigingsplaatsen voor vroege bewoners van het Rijswijks grondgebied. De oude waterlopen klonken minder in dan het omliggende kleilandschap. De zo gevormde kreekruggen zijn tegenwoordig verhogingen in het landschap. In Rijswijk Zuid vindt men de resten van de Gantel nog terug in de vorm van zandafzettingen.

 

De eerste bewoning vond in de Nieuwe Steentijd plaats, eerst in het veengebied achter de strandwallen, maar later, toen het waterpeil steeg, op de strandwallen. De oudste sporen van menselijke bewoning dateren van 3500 v.Chr. in de Nieuwe Steentijd. Opgravingen in de Hoekpolder (1993) en Ypenburg (1998) duiden daarop. In het bijzonder de opgraving in Ypenburg leverde een goed geconserveerd grafveld op van 42 personen. Deze bewoners hielden zich bezig met jacht, visvangst en veeteelt. Opgravingen in de aangrenzende Harnaschpolder wijzen er op dat er al sprake was van een zekere mate van permanente bewoning in het kustgebied. In 2000 werden bij bouwactiviteiten bij het sportcomplex De Schilp eveneens sporen van bewoning uit de Nieuwe Steentijd gevonden, gedateerd op 2600-2500 v.Chr. De eerstvolgende vondsten stammen uit de IJzertijd. Rond 300 v.Chr. drong de zee opnieuw het land binnen waardoor het veengebied geleidelijk aan verdween. Op de overgebleven zandruggen vestigden de eerste mensen zich toen waarschijnlijk permanent, want sporen op het Kerkplein en bij De Schilp toonden het gebruik van een primitieve ploeg aan.

 

Heden van Rijswijk:

In 2002 werd door Den Haag, na afwijzing van de stadsprovincie Haaglanden, uiteindelijk Ypenburg toch geannexeerd. In 2009 werd een begin gemaakt met de omvorming van Sion en ’t Haantje, de laatste agrarische terreinen in Rijswijk, tot woonwijk en bedrijventerrein “Rijswijk Buiten”. Met 30% openbaar groen is Rijswijk nog steeds een van de groenste gemeentes van Nederland.[8] De Landgoederenzone Rijswijk heeft een aanzienlijk aandeel in het openbaar groen. Ondanks een aantal bouwplannen, zoals het (mislukte) bouwproject Garden of Delights, is dit karakter onaangetast gebleven. In oktober 2017 kondigde Shell aan dat het onderzoekskantoor in de Plaspoelpolder vanaf medio 2018 stapsgewijs zou worden verlaten.

Delft

De gemeente Delft kennen we o.a. uit onze geschiedenisboeken omdat Willem van Oranje hier een tijdje heeft gewoond en uiteindelijk is vermoord. De bijnaam van Delft is de Prinsenstad. Ook vinden we in de geschiedenisboeken dat Hugo de Groot geboren is in Delft. Delft heeft een mooie oude binnenstad met veel historie en is een trekpleister voor menig toerist. Delft staat ook bekend als studentenstad door de aanwezigheid van de Technische Universiteit in de wijk Wippolder.

 

Onlangs is de spoorzone die grenst van de binnenstad flink onder handen genomen. De grote spoorbrug is geheel vervangen door een ondergrondse tunnel. Naast de gezellige binnenstad kent Delft diverse aantrekkelijke woonwijken.

 

Het Hof van Delft is een populaire wijk voor twintigers en jonge gezinnen en ligt aantrekkelijk ten opzichte van de Binnenstad en het station. De wijk Voordijkshoorn en Tanthof zijn fijne buurt voor gezinnen met kinderen. Ook in de wijk van Vrijenban is het fijn wonen; dicht bij het Delftse Hout. Voorhof is een naoorlogse wijk met veel hoogbouw. Het Buitenhof is een typische
jaren zestig en zeventig uitbreidingswijk met hoogbouw, portiekwoningen en eengezinswoningen.

Leidschendam/Voorburg

 

Wist je dat Leidschendam vroeger de gemeente Veur was………. Pas in 1938 is de naam Leidschendam ontstaan uit de gemeente Veur en Stopwijk. In 2002 zijn de gemeente Voorburg en Leidschendam gefuseerd.

 

Deze centraal gelegen gemeente ligt o.a. aan het Rijn-Schiekanaal, ook wel de Vliet, is ligt zeer centraal t.o.v. Den Haag, Leiden en Amsterdam. Dit maakt het een zeer aantrekkelijke en prettige woonomgeving. Er is zowel oudbouw als nieuwbouw maar ook zeker echte jaren ’70/’80 gezinswijken waar de kinderen heerlijk buiten kunnen spelen door de zogenaamde woonerven.

Zoetermeer

 

Zeker bij velen bekend is de gemeente Zoetermeer, direct gelegen aan de a12 op de weg van en naar Den Haag.

 

In 1962 werd Zoetermeer aangewezen als groeikern van Den Haag. In korte tijd is het dorp Zoetermeer in inwoneraantal uitgegroeid tot de derde gemeente van de provincie Zuid-Holland. In de volksmond wordt Zoetermeer ook wel met een lichte zelfspot ‘Sweet Lake City’ genoemd, een vrije vertaling van de gemeentenaam.

 

Deze groeigemeente moest vooral jonge gezinnen met kinderen trekken en is daardoor ook een zeer groene gemeente geworden. Ook verplaatste het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zich destijds van Den Haag naar Zoetermeer om hier meer werkgelegenheid te creëren. Maar Zoetermeer is niet alleen meer een groeikern van Den Haag, Zoetermeer is inmiddels een volwassen stad geworden met meer dan 122.000. Zoetermeer is gegroeid en heeft er de mooie nieuwbouwwijk Oosterheem bij gekregen. Er zijn nog meer plannen tot uitbreiding maar daar zit de buurgemeente Lansingerland niet op te wachten.

 

Wat kun je verwachten in Zoetermeer: een geheel nieuw en modern Stadshart, een eigen indoor skibaan, centrale ligging, een golfbaan en een eigen recreatiegebied: Noord Aa. Daarnaast ook een super snelle verbinding met de “grote” stad Den Haag door middel van de Randstadrail.

Lansingerland

 

Tussen Zoetermeer en Rotterdam ligt de prettige gemeente Lansingerland. Deze gemeente is ontstaan uit de dorpen Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek.

 

De naam Lansingerland is door de inwoners gekozen in een prijsvraag. De Lansingh is de landscheiding tussen de waterschappen Delfland en Schieland die tussen de drie dorpen door loopt. De naam is symbolisch. De grens die het gebied altijd verdeeld heeft, verenigt nu de drie gemeenten aan weerszijden van de grens.

 

Lansingerland ligt erg centraal t.o.v. Den Haag en Rotterdam maar is wel erg groen gelegen met goede voorzieningen en een goede bereikbaarheid.
Ook Rotterdam-The Hague Airport is om de hoek, voor als je even er lekker op uit wilt gaan.