Huis kopen in Bredacontact Mevrouw de Aankoopmakelaar

Regio Breda

 

Breda, Alphen Chaam, Bavel, Dongen, Drimmelen, Etten-Leur, Gilze en Rijen, ´s Gravenmoer, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Made,  Oosterhout, Prinsenbeek, Raamsdonksveer, Rijsbergen, Terheijden, Teteringen, Ulvenhout, Waspik, Zevenbergen, Zundert

Breda

 

Breda is een echte Bourgondische stad. De prachtige binnenstad met de onmiskenbare Grote Kerk aan de Grote Markt omzoomd door historische panden en natuurlijk de mooie singel om het stadscentrum heen. Oude dorpskernen zoals Ginneken en Princenhage, zijn onderdeel geworden van de gemeente, maar hebben hun dorpsgezicht behouden. Aan de andere kant hebben nieuwe ontwikkelingen zoals het gebied bij het Chassé Theater en Holland Casino, alsmede het vernieuwde NS-station, gezorgd voor nieuwe locaties van woongenot.

 

Naast de winkels en restaurants, heeft Breda voldoende te bieden in de vrije tijd. De jazz feesten in het Hemelvaartsweekend zijn bekend in de wijde omtrek, Breda Live! In juni, evenals de Roodharigendag in september. Een “avondje NAC” of een middag schaatsen op de overdekte baan zullen veel Bredanaren ook hebben gedaan in hun leven.

 

Door de Avans Hogeschool, de NHTV blijft er aanwas komen van jeugdige bewoners. En vanwege de gunstige ligging tussen Rotterdam en Antwerpen, waardoor ook internationale bedrijven zich steeds vaker vestigen, blijft Breda groeien en bruisen!

 

Zowel vanwege zijn historisch stadsschoon als om zijn fraaie, bosrijke omgeving wordt Breda in zijn volkslied ook wel de Parel van het Zuiden genoemd.

 

Mag ik u helpen hier uw eigen pareltje te vinden?

Oosterhout

 

Oosterhout heeft een rijk verleden van verschillende soorten ambachten en industrieën. Door de ligging was het vroeger al een aantrekkelijke plaats om te wonen en nu nog steeds wonen veel forenzen in de langgerekte stad bij de A27. Stad ja, want in het begin van de 19e eeuw verkreeg Oosterhout stadsrechten van niemand minder dan Napoleon.

 

De meer dan 55.000 inwoners wonen vooral in Oosterhout zelf. Binnen de gemeente vallen ook de 3 kerkdorpen, Den Hout, Dorst en Oosteind. Hier vindt men meer landelijke woningen. In de stad zelf zijn alle voorzieningen aanwezig, zoals een prettig, deels overdekt, winkelcentrum, theater De Bussel, scholen van basis tot en met gymnasium en een ziekenhuis. Kortom; een prettige gemeente om in te wonen.

Gilze en Rijen

 

Hoewel de naam doet vermoeden dat er 2 dorpskernen aanwezig zijn, zijn het er zelfs 4. Gilze en Rijen, maar ook Hulten en Molenschot. Rijen is het grootste met bijna 17.000 inwoners van de in totaal ruim 26.000 inwoners. In het midden van de 4 kernen ligt de militaire vliegbasis. Sinds 2008 is de vliegbasis de basis van het Defensie Helikopter Commando, wat o.a. betekent dat 7 van de 15 helikoptersquadrons van de krijgsmacht hier gestationeerd zijn. Dit zorgt voor veel werkgelegenheid (1500 arbeidsplaatsen).

 

Vanwege de vliegbasis zijn de inwoners van Rijen gewend aan verhuisbewegingen. Nieuwkomers worden zonder problemen in hun dorp verwelkomt. De 4 dorpskernen hebben ieder hun eigen sfeer, dus voor ieder wat wils!

Etten-Leur

 

Etten-Leur bestond vroeger uit 2 dorpskernen, Etten en Leur. Vanaf 1968 waren deze 2 dorpen aan elkaar gegroeid en toen heette het Etten-Leur. Toen rond 2000 de rijksweg 58 verdween uit het midden van beide dorpen, kwam er ruimte voor een mooi nieuw centrum met winkels, 400 woningen, horeca en bedrijfsruimte, met vooral het stadskantoor. In 2005 was het nieuwe Winkelhart klaar. Met carnaval heeft Etten-Leur nog 2 namen die refereren aan beide voormalige dorpskernen (Stijlorenrijk en ’t Zwaaigat).

 

Etten-Leur is een prettige plaats. Groot genoeg om een theater te huisvesten (nieuwe Nobelaer), een ROC-opleiding en een fijn winkelhart. Maar klein genoeg voor een prettige leefomgeving. Tevens bereikbaar met de trein en de auto via de nieuwe A58 aan de zuidzijde. In de afgelopen jaren is er tevens veel nieuwbouw gepleegd aan de noordkant van de gemeente, waardoor er een gezonde groei van de gemeente heeft plaatsgevonden. Etten-Leur telt inmiddels ruim 43.000 inwoners.