Tips bij kopen van een woning

Blindelings contract tekenen

Als aankoopmakelaars lezen wij graag Vastgoed Magazine om op te hoogte te zijn wat er speelt in de woningmarkt. En daar kwamen wij tot onze schrik een artikel tegen waarin een onderzoek door DAS verzekeraar is uitgevoerd onder 1.054 Nederlanders met als kop: Bijna 50% tekent contract blindelings.

Wat blijkt: het hoogste percentage ligt bij het tekenen van een koop- en huurcontract (34%) =, daarna staat het tekenen van een arbeidscontract (22%) en het boeken van een vakantiereis (11%).

Daarnaast komt naar voren dat degene die de juridische tekst niet begrijpt geen juridisch advies inschakelt. Reden hiervoor is: te duur, niet nodig of niet weten bij wie ze moeten zijn. Wel komt 20% in een juridische procedure terecht.

Wij als Mevrouw de Aankoopmakelaar schrikken best van deze getallen en helpen u graag bij het oncijferen van een koopakte die u gaat tekenen. Want een huis kopen doe je niet zomaar even, dat is een financiele en emotiele investering!

Neem eens geheel vrijblijvend contact op met 1 van onze aankoopmakelaars om u te helpen bij het aankopen van uw droomhuis en begeleiden bij het tekenen van een koopakte. Onze aankoopmakelaars vind u via onze contactformulier.