Bijleveldlaan 20 Warmond

aangekocht: 2021 door Xandra Walburg

Een karakteristiek woonhuis met de moderne gemakken van nu. Een prachtig pand uit 1910. De woning is gelegen in Warmond en ligt aan een rustige autoluwe straat.
In het jaar 2019 is deze woning volledig onderhanden genomen. Eigenlijk is effectief alles aangepakt en vernieuwd; gevels (gedeeltelijk), het gehele dak inclusief dakconstructie, keuken, badkamer, kozijnen (Merbau), HR++ glas, nieuwe groepenkast, alle elektra in het huis, vloeren, geïsoleerde schuimbetonvloer, stucwerk, schilderwerk en meer. Ook is er gelet op duurzaamheid. Zo is er geen gasaansluiting meer in de woning aanwezig en wordt de woning verwarmd middels een pelletkachel, ligt er een houten vloer van gerecycled eikenhout, zijn de frontjes in de keuken gemaakt van gerecycled plastic en is de achtergevel afgewerkt met (onbehandeld) Red Cedar houten planken. Tijdens de verbouwing is er gekozen om gebruik te maken van schuifdeuren, niet alleen ruimte besparend maar ook handig voor het reguleren van de warmte naar boven.

Het geheel heeft een woonoppervlakte van 73m2, beschikt over 2 slaapkamers, een zonnige achtertuin op het zuidwesten met achterom en een vrijstaande berging die is voorzien van een aparte elektragroep.