Woning kopen Amsterdamcontact Mevrouw de Aankoopmakelaar

Regio Amsterdam

 

Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Aalsmeer, Uithoorn, Amstelhoek, Mijdrecht, Vinkeveen.

Amsterdam

 

Amsterdam is bekend om zijn schitterende 17e-eeuwse historische grachtenpanden (Unesco Werelderfgoed) en heeft de mentaliteit van een wereldstad. Deze combinatie maakt Amsterdam zo aantrekkelijk. In de volksmond wordt Amsterdam ook wel ‘Mokum’ genoemd. Deze bijnaam is afgeleid van het Hebreeuwse woord ‘Makom’ en betekent ‘plaats’ of ‘stad’.

 

De stad heeft vele architectonische schatten: van molens en ophaalbruggen tot aan de projecten van Berlage, Amsterdamse School en moderne nieuwbouw in het zakelijke district de Zuidas, het Oostelijk Havengebied en natuurlijk IJburg. De grachten, pleinen, parken (o.a. het Vondelpark met het openluchttheater), kleinschalige gebouwen en de intimiteit van straten creëren een unieke sfeer.

 

Het ideale vervoersmiddel voor Amsterdam is de fiets. Wie er eenmaal één heeft, zal niet meer zo snel de auto of de tram pakken. Verder kenmerkt de stad zich door een tolerante mentaliteit, de vele evenementen (er is ieder weekend wel iets te doen!), het ruimte aanbod aan winkels met de Kalverstraat & de PC Hooftstraat als de bekendste straten, het royale en gevarieerde aanbod aan cultuur, eet- en uitgaansgelegenheden (020-magazine). Kortom: wie wil er nou niet in zo’n levendige stad als Amsterdam een huis kopen?

Amstelveen

 

Amstelveen valt ook onder het werkgebied van Mevrouw de Aankoopmakelaar. Wij hebben inmiddels al vele zoekers begeleid bij het aankopen van de juiste woning in Amstelveen. Deze stad is in de loop der jaren vastgegroeid aan Amsterdam en dankt onder andere haar naam aan de rivier de Amstel. Dit was vroeger een belangrijke verbinding tussen Amsterdam en de rest van Nederland. Nu is Amstelveen uitgegroeid tot een stad met vele mogelijkheden.

 

Amstelveen meest aantrekkelijke stad

 

In 2003 is Amstelveen uitgeroepen tot meest aantrekkelijke, grote stad van Nederland. Amstelveen kent maar liefst 20 bijzondere parken en diverse veenplassen. Het Amsterdamse Bos is de grootste en de bekendste. Je vind hier bijna elke buitenactiviteit die je maar kunt bedenken. Roeien, wandelen, fietsen, kanoën of klimmen. Verder is er een grote speelweide voor de kinderen en natuurlijk de bekende geitenboerderij. Langs de Bosbaan ligt Grand Café de Bosbaan, waar je kunt genieten van de zon op het terras. Bij Boerderij Meerzicht kun je echte Hollandse pannenkoeken eten.
Amstelveen heeft alleen meer te bieden, neem het Stadshart het eerste winkelcentrum met 4 sterren. Je vindt hier niet alleen alle internationale ketens waar onder Hugo Boss, Zara, Sissy-Boy, maar ook de Bijenkorf. Tevens is het Cobra Museum voor moderne kunst in het stadshart gevestigd en de Schouwburg met zijn gevarieerde programma. Bij P60 kun je terecht om te dansen, voor jamsessies en jazz.

 

Wonen in Amstelveen

 

Amstelveen kent vele voordelen: het is ruim opgezet, véél groen, goede scholen, je krijgt “meer huis” voor je geld in vergelijking tot Amsterdam en parkeren géén probleem. Rond 1930 zijn de huizen in het noordwesten van Amstelveen met name gebouwd. Dit gedeelte is erg populair met name door de ligging en de fraaie architectuur. Op dit moment worden de laatste huizen in de Westwijk (zuidwesten) afgebouwd. Ook is Amstelveen zeer aantrekkelijk voor expats. Zij wonen veelal in  de buurt van de International School of Amsterdam en/of in de buurt van de (snel)tram voor snel vervoer naar Amsterdam, of bij de Zuidtangent voor een vlotte verbinding met Amsterdam-Zuidoost of Schiphol.

Diemen

 

De woningmarkt in Diemen is op dit moment ook druk in beweging. Uiteraard is dit een reactie op de gespannen markt van Amsterdam. Zo kijken inmiddels velen ook buiten de ring van Amsterdam. Diemen is ten oosten van Amsterdam gelegen. De nabijheid van de voorzieningen van Amsterdam biedt op zich al voordelen,

 

Waarom Diemen?

 

  • Je krijgt ten eerste “meer huis” voor je geld;
  • Een gevarieerde gemeenschap : Diemen is zeker niet alleen interessant voor gezinnen, maar biedt ook vrij veel kleinschalige appartementencomplexen die uitermate geschikt zijn voor singels en stellen;
  • Het heeft een goede verbinding met Amsterdam en bovendien biedt deze ligging een perfecte ontsluiting naar alle delen van het land. Er zijn er twee NS-stations, waarvan station Diemen Zuid is gecombineerd met het metrostation. Naast trein en metro rijden er ook verschillende buslijnen. Tramlijn 9 van het GVB Amsterdam brengt in ca. 20 minuten van Diemen naar het Centraal Station in Amsterdam;
  • Enige tijd geleden is het  winkelcentrum Diemerplein verbouwd tot een modern winkelcentrum. Tevens is toen de openbare ruimte erom heen vernieuwd. Het winkelcentrum is uitgebreid met de diverse winkels (o.a. een Hema, C & A, etc.) en onder het winkelcentrum is er een ruime parkeergarage gerealiseerd voor voldoende parkeergelegenheid;
  • De gemeente heeft buiten de bebouwing veel groene ruimte. Op de fiets en wandelend bent u zo buiten in de natuur. Zo is er het Fort Diemerdam, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, aan de Diemerzeedijk. Vlak bij ligt het natuurgebied de Diemer Vijfhoek, een vijfhoekig schiereiland in het IJmeer tussen IJburg en Muiden. In het Diemerbos is er ook het Banjerbossie voor de kinderen. Ze kunnen er met takken slepen en hutten bouwen. Ook is er onder andere een trekpontje, een tokkelbaan en een klankboot.

 

Specifieke kenmerken

 

Zoals dat geldt voor iedere plaats heeft ook de woningmarkt van Diemen zijn eigen kenmerken. Zo is er bij een bepaald stuk van Diemen sprake van tijdelijke erfpacht. Wat betekent dat voor u als u een dergelijke woning koopt?  Verder draait de markt uitermate goed, maar dat geldt niet voor iedere woning. Kortom wij, als aankoopmakelaar,  kunnen al uw vraagstukken met betrekking tot de woningmarkt van Diemen voor u verklaren.