Oisterwijk

“Parel in het groen”

OisterwijkGelegen onder de rook van Tilburg, dichtbij gezellige Brabantse steden als Breda, Den-Bosch, Eindhoven, ligt het fraaie lommerrijke stadje Oisterwijk. De plaatsen Moergestel en Heukelom vallen hieronder. De bossen en vennen zijn van oudsher bekend. Wanneer u hier woont, heeft u de luxe om dagelijks van de prachtige natuur te genieten. Een ijsvogeltje, bonte specht of een ree treft u dan als “cadeautje” op uw wandeling aan.

Cultuur

Recentelijk vierde dit stadje zijn 800-jarige bestaan. En daarmee liet het zien wat het allemaal in huis heeft. Aan cultuur, historie, creativiteit en gemeenschapszin. Niet voor niets was één van de thema’s bij het 800 jarig bestaan verbeelden en verbinden. Allerlei kunstobjecten werden er op diverse mooie locaties gesignaleerd. En mooie locaties zijn hier zeker te vinden.

Goed samen vieren kan men ook. Regelmatig zijn er evenementen op de Lind. Het mooie lintvormige laantje in het dorpshart. Oisterwijk Swingt, Oisterwijk Sculptuur, Oisterwijk culinair. Concerten in de Kiosk op de Lind zijn hier enkele voorbeelden van.

Wonen

Het centrum zelf kenmerkt zich door fraaie authentieke panden Het oudste huis dateert van 1633. Er is een ruim winkelaanbod, restaurants en een station. Wonen kan men er op vele manieren. In de lommerrijke lanen, of in een gezellige woonwijk met alle voorzieningen bij de hand. Er wordt op dit moment een heel nieuw “dorpje” ontwikkelt nabij het centrum in de voormalige leerfabriek.

Een prachtig stukje geschiedenis. Waar eens het halve dorp werkzaam was, het later in verval raakte, en nu met zijn nieuw bestemming voorziet in een fraai stukje ambachtelijk werken en wonen. Perfect passend bij de tijdsgeest van behouden en koesteren van het industrieel erfgoed. Heden = verleden.

Mevrouw de Aankoopmakelaar kan u adviseren over de wijken en locaties die passen bij uw woonwensen. Welke eisen stelt u aan uw wijk qua bereikbaarheid, het openbaar vervoer, winkels, voorzieningen en scholen.

Neem gerust contact op met Mevrouw de Aankoopmakelaar. Ik ben u graag van dienst.

 

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter