Oirschot

Ligging

Oirschot“Monument in het groen”
Oirschot is gelegen nabij Tilburg en Eindhoven. Direct nabij de belangrijke verkeersaders. Het heeft ongeveer 17.000 inwoners. Het is een echt Kempisch dorp. Men noemt het niet voor niets monument in het groen. Daarom treft u hier ook meerdere campings en vakantiewoningen aan. Iedereen mag in dit gastvrije dorp meegenieten van de fraaie omgeving en de sfeer.

Er is ook op cultureel gebied voldoende te beleven. Zo zijn er muziekverenigingen, het gilde en Oirschot heeft zelfs een eigen theater. Maar wanneer u een avondje gezelligheid zoekt, zijn er ook in de omliggende gemeenten vele culturele evenementen te bezoeken. Met Tilburg en Eindhoven dichtbij bent u van alle gemakken voorzien.

Wonen

Oirschot heeft een prachtig monumentaal centrum. In het dorp zijn voldoende winkels voor de eerste levensbehoeften aanwezig. Er zijn een aantal basisscholen en Oirschot heeft een middelbare school. Het Kempenhorst college. Voor hoger voortgezet onderwijs, is men aangewezen op het Heerbeeck college te Best.
Er zijn diverse sportfaciliteiten. Zo heeft Oirschot o.a. een voetbal- en hockeyclub, tennisvereniging en zijn er mogelijkheden voor fitness.

Oirschot wil de komende jaren inzetten op een uitbreiding van het aantal koop- en huurwoningen.
Er zijn diverse woonwijken. Een prachtig buitengebied met fraaie kempische boerderijen.
Het is er plezierig wonen met een gemoedelijke sfeer.

Mevrouw de Aankoopmakelaar kan u adviseren over de wijken en locaties die passen bij uw woonwensen. Welke eisen stelt u aan uw wijk qua bereikbaarheid, het openbaar vervoer, winkels, voorzieningen en scholen.

Neem gerust contact op met Mevrouw de Aankoopmakelaar. Ik ben u graag van dienst.

 

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter