Haaren

“Tuin van Brabant”

Haaren

Haaren is een fraai landelijk dorp met als dichtstbijzijnde steden Den-Bosch en Tilburg. Gelegen aan de N65 is Haaren uitstekend bereikbaar. Het heeft een aantal fraaie monumenten waaronder de oude toren midden in het dorp. Een overblijfsel uit de middeleeuwen. Ook vind je hier een aantal prachtige monumentale Kempische langgevelboerderijen. Welke op de monumentenlijst staan.

Meest bekend is wellicht het prachtige kasteel Nemerlaer. De omgeving kenmerkt zich door veel bos- en natuurgebied. Je wandelt vanuit Haaren langs het prachtige kasteel Nemerlaer (oorspronkelijk 14e eeuws) zo de mooie Kampina in. De andere zijde geeft zicht op de parkachtige tuinen van het kasteel. Het is een plaatselijk bekend verhaal dat het kasteel vanwege een slechte familieband van een vroegere kasteelheer 70 jaar onbewoond moest blijven. Daarna kwam het in handen van Brabants landschap. Het dorp zelf ligt tegen het Lommerrijke Oisterwijk aan. Gescheiden middels de spoorlijn Oisterwijk Boxtel.

Wonen

Haaren telt zo’n 5.500 inwoners. Er staan vrijstaande huizen, woningen in sfeervolle wijken en prachtige woningen in het buitengebied. De basisscholen Hasselbraam en Klimop zijn vanaf 2015 onder één dak te vinden. Voor het voortgezet onderwijs is de jeugd van Haaren aangewezen op het nabijgelegen Oisterwijk of Vught. Haaren heeft een aantal sportfaciliteiten o.a. voetbal en tennis.

Er is voldoende winkelaanbod in de vorm van supermarkten, drogisterij en een bank. Het is goed toeven in Haaren. Een dorp met zijn eigen karakteristieke sfeer en bewoners. Mevrouw de Aankoopmakelaar kan u adviseren over de wijken en locaties die passen bij uw woonwensen. Welke eisen stelt u aan uw wijk qua bereikbaarheid, het openbaar vervoer, winkels, voorzieningen en scholen.

Neem gerust contact op met Mevrouw de Aankoopmakelaar. Ik ben u graag van dienst.

 

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter