Berkel-Enschot

Ligging

Berkel EnschotBerkel-Enschot is ontstaan uit de van origine boeren dorpen Berkel en Enschot. Voorheen hoorde daar ook Heukelom bij, maar dat is bestuurlijk bij Oisterwijk gekomen en Berkel-Enschot hoort sinds 1997 bij Tilburg. Het ligt met 1 zijde tegen deze dynamische stad aan. Met de andere zijde tegen Udenhout. Maar ook vlakbij de dorpen Oisterwijk, en Haaren. Bovendien ligt vlakbij de belangrijke verkeersader N65 en ligt het direct aan de A58. In de nabije omgeving vindt u bossen en natuurschoon zoals bijvoorbeeld de Loonse en Drunense Duinen en de Kampina richting Oisterwijk en Boxtel.

Wonen

Berkel-Enschot is zich op het gebied van wonen flink aan het uitbreiden. Er is een flinke diversiteit wat woningen betreft. Berkel-Enschot is ook een groen en landelijk dorp. Voorzieningen die in het dorp zelf niet voorhanden zijn vind je in de stad of omliggende dorpen. Er is een Winkelcentrum Eikenbosch, diverse sportfaciliteiten zoals o.a. tennisvereniging, hockeyclub, voetbalclub, muziekverenigingen en zelfs een heus indoor-skicentrum. Berkel-Enschot heeft een aantal basisscholen en één Middelbare school 2College Ruiven. Voor het overige Middelbare onderwijs is de jeugd aangewezen op de stad Tilburg of bijvoorbeeld Oisterwijk. De meeste middelbare scholieren fietsen naar Tilburg of Oisterwijk en dat maakt dat de jeugd in de verschillende dorpen rondom Berkel-Enschot onderling nauwe contacten onderhouden. Dit toont meteen het sfeervolle, gemoedelijke van wonen in dit oer Brabantse dorp. Wonen in Berkel Enschot betekent wonen aan de rand van de stad met alle faciliteiten van dien én wonen met een dorps karakter.

Mevrouw de Aankoopmakelaar kan u adviseren over de wijken en locaties die passen bij uw woonwensen. Welke eisen stelt u aan uw wijk qua bereikbaarheid, het openbaar vervoer, winkels, voorzieningen en scholen.

Neem gerust contact op met Mevrouw de Aankoopmakelaar. Ik ben u graag van dienst.

 

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter