Tilburg

Wonen

TilburgWonen in Tilburg, betekent wonen in een stad die voor elk wat heeft. Woorden als Bourgondisch, bruisend, cultuur, muzikaal, dynamiek, beweging, natuurschoon, groen, studentenstad, maar vooral ook gastvrij zijn allen op Tilburg van toepassing. De stad telt tussen de 211.000 en 212.000 inwoners. Het is daarmee de 6e stad van Nederland. Die stadsrechten verwierf Tilburg in 1809.

De opkomst van de (Textiel)industrie in de 19e eeuw zorgde daarna voor een flinke bevolkingstoename. Op het gebied van wonen is er veel variatie aan wijken en soorten bebouwing, vele fraaie oude panden van de zgn. “textielbaronnen”, authentieke arbeiderswoningen, hoogbouw, laagbouw, oude en nieuwe wijken. De bekende noodwoningen en recent de ontwikkeling van de voormalige industriehaven die thans wordt getransformeerd tot een uniek en sfeervol gebied om te wonen en werken. Een perfecte combinatie van bedrijvigheid en rust.

Ligging

Tilburg ligt centraal en nabij de diverse uitvalswegen. Zo is er een directe aansluiting op de A58 en de A65.
Er zijn 2 stations met goede aansluitingen naar de diverse grote landelijke steden. Tilburg wordt omringd door een aantal bijzondere natuurgebieden. Bekend en zeer speciaal zijn de Loonse- en Drunense Duinen, de Dongevallei, De Kampina en het Groene Woud. Het is dan ook goed toeven in de omgeving van de stad Tilburg.

Cultuur

De laatste jaren ontpopt de stad zich ook als een echte Studentenstad. Er is veel hoogwaardig onderwijs in Tilburg. Ook op het gebied van cultuur is er elke week iets anders te beleven. Tilburg kent diverse poppodia, evenementen en festivals, concerten in het voormalig conservatorium, aan de haven. Er is een theater met gevarieerd programma.
Mevrouw de Aankoopmakelaar kan u adviseren over de wijken en locaties die passen bij uw woonwensen. Welke eisen stelt u aan uw wijk qua bereikbaarheid, het openbaar vervoer, winkels, voorzieningen en scholen.

Neem gerust contact op met Mevrouw de Aankoopmakelaar. Ik ben u graag van dienst.

 

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter