Voorne-Putten

Spijkenisse, Hellevoetsluis, Bernisse, Brielle en Westvoorne

Voorne-Putten is één van de Zuid-Hollandse eilanden en bestaat uit 5 gemeenten; Spijkenisse, Hellevoetsluis, Bernisse, Brielle en Westvoorne. Per 1 januari 2015 zullen Spijkenisse en Bernisse samen Nissewaard gaan vormen. Het eiland ligt dichtbij Rotterdam en heeft heel veel te bieden zoals water, bossen, landschappen en polders.

Nissewaard

Deze gemeente zal per 1 januari 2015 ontstaan door het fuseren van de gemeente Spijkenisse en Bernisse. Nissewaard heeft 85.000 inwoners waarvan er ruim 72.000 in Spijkenisse wonen. Dit is ook de grootste stad vanVoorne-Putten. De gemeente heeft veel te bieden zoals b.v. een grote diversiteit aan scholen, winkelcentra, bioscoop, nieuw theater en een zwembad. Bernisse bestaat uit de dorpen Heenvliet, Geervliet, Zuidland, Abbenbroek, Simonshaven en Oudenhoorn. Hier staat het dorps en landelijk wonen centraal.

Hellevoetsluis

Deze vestingstad heeft bijna 39.000 inwoners. In de Oude Vesting herinneren nog veel oude gebouwen aan het marineverleden van de stad zoals b.v. het Prinsenhuis uit de 17e eeuw. Door de ligging aan de Haringvliet is de haven van Hellevoetsluis heel geschikt voor de watersportliefhebber. Er zijn diverse strandjes om heerlijk aan het water te vertoeven. Hellevoetsluis beschikt over diverse winkelcentra, bioscoop, zwembad, sporthallen, theater en scholen. Er is een diversiteit aan woningen; historische woningen, moderne woningen, landelijke gelegen woningen maar ook goede eengezinswoningen met speelgelegenheid.

Brielle

De vestingstad Brielle ¨Stad van nu, sfeer van toen¨ ademt nog steeds de sfeer uit van vroeger.  Achter de historische gevels bevinden zich leuke winkel en sfeervolle restaurants en cafe´s. Brielle heeft ca. 12.000 inwoners. Zwartewaal en Vierpolders horen ook bij Brielle. Brielle is met de ligging aan het Brielse Meer heel geschikt voor watersportliefhebbers. Ook het strand is dichtbij. Er is een diversiteit aan woningen. Monumentale woningen in de vesting en gezinswoningen met veel speelruimte in de wijken. Brielle heeft diverse voorzieningen zoals de historische binnenstad, diverse scholen, een zwembad en een theater.

Westvoorne

Spijkenisse, Hellevoetsluis, Bernisse, Brielle en WestvoorneWestvoorne bestaat uit de dorpen Rockanje, Oostvoorne en Tinte en heeft ongeveer 14.000 inwoners. Oostvoorne is van oudsher een geliefde badplaats, niet alleen voor inwoners van Voorne-Putten. In het dorpscentrum staan statige oude huizen en de fraai gerestaureerde burcht uit de 12e eeuw waar Jacoba van Beieren heeft gewoond. Rockanje staat bekend als badplaats. Het strand is dan ook heel dichtbij het dorpscentrum. De omgeving heeft heel veel te bieden. Er zijn diverse natuurgebieden en wandelroutes. In deze omgeving is het eigenlijk altijd landelijk wonen. Vanuit de wijken fietst u in 5 minuten het prachtige buitengebied in of naar één van de stranden.

Openbaar vervoer Voorne-Putten (Spijkenisse, Hellevoetsluis, Bernisse, Brielle en Westvoorne)

Voorne-Putten is per metro bereikbaar. Deze rijdt tot aan Spijkenisse. De rest van het eiland Voorne-Putten is te bereiken met de bus.

Heerlijk wonen

Het groene karakter van het eiland, de rijke geschiedenis, de landelijke ligging en het vele water maken Voorne-Putten een heerlijk eiland om op te wonen met veel mogelijkheden en in de plaatsen Spijkenisse, Hellevoetsluis, Bernisse, Brielle en Westvoorne is er voor iedereen een geschikte woning te vinden.

Neem voor meer informatie of voor het maken van een vrijblijvende afspraak contact op via e-mail annemieke@mevrouwdeaankoopmakelaar.nl, via het contact formulier of bel 06-49287697

 

Bron: www.zuid-hollandse-eilanden.nl

Spijkenisse, Hellevoetsluis, Bernisse, Brielle en Westvoorne)

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter