Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon en Poortugaal

De zuidkant van Rotterdam

Aan de zuidkant van Rotterdam liggen de  plaatsen Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon en Poortugaal. Allemaal hebben ze het grote voordeel dichtbij Rotterdam te liggen. Rotterdam is dan ook goed bereikbaar met de auto maar ook met het openbaar vervoer (metro, trampluslijn en waterbus).

Ridderkerk

Een aantrekkelijk gemeente om in te wonen en te leven. Rotterdam is dichtbij maar Ridderkerk heeft ook binnen de eigen gemeentegrenzen veel te bieden. Ridderkerk heeft 45.000 inwoners en heeft veel eigen voorzieningen zoals een winkelcentrum, buurtcentra, scholen, zwembad en een theater. Rotterdam is zeer goed bereikbaar met de auto, bus en  waterbus.

Barendrecht

Barendrecht ligt dichtbij Rotterdam en is een groene gemeente. Barendrecht heeft 47.000 inwoners verdeeld over het Oude Dorp en Carnisselande. Carnisselande is ontstaan na 1997 en ligt aan de andere kant van de A29. Barendrecht biedt veel op het gebied van wonen; een oude woning in het oude centrum tot een nieuwbouw woning in Carnisselande vlak bij de natuur. Barendrecht heeft veel eigen voorzieningen zoals winkelcentra, scholen, een zwembad en een theater. Aan de Oude Maas is het natuurgebied de Carnisse Grienden te vinden. Rotterdam is met de trampluslijn goed te bereiken.

Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon en Poortugaal

Albrandswaard

De Albrandswaard bestaat uit de kernen Rhoon, Poortugaal en Portland. Er wonen ongeveer 25.000 inwoners, verdeeld over de 3 kernen. Portland is een vrij nieuwe kern die tegen het Carnisselanden aan ligt van Barendrecht. Hier bevinden zich voornamelijk woningen gebouwd na 2000. Overal in Albrandswaard is het groen binnen twee minuten te bereiken. Het landschap heeft historische polders met fraaie dijkenstructuren, monumentale boerderijen, oude bomen, havens en het Kasteel van Rhoon. Aan de Oude Maas is het natuurgebied de Rhoonse Grienden te vinden. Rotterdam is bereikbaar met de metro en trampluslijn.

Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon en Poortugaal

Allen heerlijke plaatsen om in te wonen!!

Mevrouw de Aankoopmakelaar begeleidt u graag. U kunt haar inschakelen als u een woning op het oog heeft maar zij kan u ook helpen met het zoeken naar een geschikte woning. Zij kijkt naar uw wensen en zal kritisch naar woningen kijken.

Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op via email annemieke@mevrouwdeaankoopmakelaar.nl, via het contact op de website of bel 06-49287697

 

Bronnen: www.barendrecht.nl, www.ridderkerk.nl, www.albrandswaard.nl

 

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter