Alphen aan den Rijn

Met zo’n 73.000 inwoners is Alphen aan den Rijn een redelijk grote stad. Uw Mevrouw de Aankoopmakelaar Alphen aan den Rijn helpt u om u wegwijs te maken in deze mooie veelzijdige stad. Alphen aan den Rijn is ontstaan op 1 januari 1918, door de fusie van de gemeentes Aarlanderveen, Alfen en Oudshoorn. In 1964 is een gedeelte van de gemeente Zwammerdam hieraan toegevoegd. Het wapen is gebaseerd op het oorspronkelijke wapen van Alfen, waaraan een kroon en de schildhouders  zijn toegevoegd. De zwarte ster met de 2 gouden leeuwen completeert het wapenschild. Op 1 januari 2014 is de gemeente Alphen aan den Rijn gefuseerd met de gemeentes Boskoop en Rijnwoude. De nieuwe gemeente Alphen aan den Rijn had bij aanvang 106.000 inwoners.

Alphen aan den Rijn, een prachtige plek om te wonen

Alphen aan den Rijn is een veelzijdige plek om te wonen, met een prachtige omgeving. In het nieuwe stadshart vormen prachtige winkels en het fraaie theater Castellum een boeiend decor voor winkelen en uitgaan. Gedurende het jaar zijn in het centrum veel terugkerende activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld de grootste jaarmarkt van Nederland.

Het meest unieke aan Alphen aan den Rijn is misschien wel de ligging. Midden in het Groene Hart van de Randstad, maar met alles dichtbij. Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht bereikt u binnen dertig minuten per auto. Ook per NS Intercitytrein of Sprinter en met de Arriva Qliner bus, zijn de omliggende steden en hun centra snel en goed te bereiken. Kiezen voor Alphen aan den Rijn is als het ware een keus voor de aantrekkelijke kanten van de Randstad.

Mevrouw de Aankoopmakelaar Alphen aan den Rijn

Mevrouw de Aankoopmakelaar kan u helpen met een goed advies over de verschillende wijken en welke wijken bij u zullen passen. Uiteraard kijkt zij hierbij goed naar de wensen en eisen die u stelt aan de woonwijk (denk aan scholen, winkels op loopafstand, afhankelijk van het openbaar vervoer e.d.).

Dus: Huis kopen in of rond Alphen aan den Rijn?: Bel of mail Mevrouw de Aankoopmakelaar!


Aankoopmakelaar Alphen aan den Rijn