Amsterdam

Amsterdam is bekend om zijn schitterende 17e-eeuwse historische grachtenpanden (Unesco Werelderfgoed) en heeft de mentaliteit van een wereldstad. Deze combinatie maakt Amsterdam zo aantrekkelijk. In de volksmond wordt Amsterdam ook wel ‘Mokum’ genoemd. Deze bijnaam is afgeleid van het Hebreeuwse woord ‘Makom’ en betekent ‘plaats’ of ‘stad’.

De stad heeft vele architectonische schatten: van molens en ophaalbruggen tot aan de projecten van Berlage, Amsterdamse School en moderne nieuwbouw in het zakelijke district de Zuidas, het Oostelijk Havengebied en natuurlijk IJburg. De grachten, pleinen, parken (o.a. het Vondelpark met het openluchttheater), kleinschalige gebouwen en de intimiteit van straten creëren een unieke sfeer.

Het ideale vervoersmiddel voor Amsterdam is de fiets. Wie er eenmaal één heeft, zal niet meer zo snel de auto of de tram pakken. Verder kenmerkt de stad zich door een tolerante mentaliteit, de vele evenementen (er is ieder weekend wel iets te doen!), het ruimte aanbod aan winkels met de Kalverstraat & de PC Hooftstraat als de bekendste straten, het royale en gevarieerde aanbod aan cultuur, eet- en uitgaansgelegenheden (020-magazine). Kortom: wie wil er nou niet in zo’n levendige stad als Amsterdam een huis kopen?

Enkele feiten:

Aantal inwoners : 799.442
Nationaliteiten : 180
16e, 17e & 18e-eeuwse huizen : 8.863
Aantal fietsen (ideale vervoersmiddel!) : 881.000

Bron: IAmsterdam

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter