Amstelveen

Aankoopmakelaar Amstelveen

 

Amstelveen valt ook onder het werkgebied van Mevrouw de Aankoopmakelaar. Wij hebben inmiddels al vele zoekers begeleid bij het aankopen van de juiste woning in Amstelveen. Deze stad is in de loop der jaren vastgegroeid aan Amsterdam en dankt onder andere haar naam aan de rivier de Amstel. Dit was vroeger een belangrijke verbinding tussen Amsterdam en de rest van Nederland. Nu is Amstelveen uitgegroeid tot een stad met vele mogelijkheden.

Amstelveen meest aantrekkelijke stadamstelveen

 

In 2003 is Amstelveen uitgeroepen tot meest aantrekkelijke, grote stad van Nederland. Amstelveen kent maar liefst 20 bijzondere parken en diverse veenplassen. Het Amsterdamse Bos is de grootste en de bekendste. Je vind hier bijna elke buitenactiviteit die je maar kunt bedenken. Roeien, wandelen, fietsen, kanoën of klimmen. Verder is er een grote speelweide voor de kinderen en natuurlijk de bekende geitenboerderij. Langs de Bosbaan ligt Grand Café de Bosbaan, waar je kunt genieten van de zon op het terras. Bij Boerderij Meerzicht kun je echte Hollandse pannenkoeken eten.
Amstelveen heeft alleen meer te bieden, neem het Stadshart het eerste winkelcentrum met 4 sterren. Je vindt hier niet alleen alle internationale ketens waar onder Hugo Boss, Zara, Sissy-Boy, maar ook de Bijenkorf. Tevens is het Cobra Museum voor moderne kunst in het stadshart gevestigd en de Schouwburg met zijn gevarieerde programma. Bij P60 kun je terecht om te dansen, voor jamsessies en jazz.

Wonen in Amstelveen

 

Amstelveen kent vele voordelen: het is ruim opgezet, véél groen, goede scholen, je krijgt “meer huis” voor je geld in vergelijking tot Amsterdam en parkeren géén probleem. Rond 1930 zijn de huizen in het noordwesten van Amstelveen met name gebouwd. Dit gedeelte is erg populair met name door de ligging en de fraaie architectuur. Op dit moment worden de laatste huizen in de Westwijk (zuidwesten) afgebouwd. Ook is Amstelveen zeer aantrekkelijk voor expats. Zij wonen veelal in  de buurt van de International School of Amsterdam en/of in de buurt van de (snel)tram voor snel vervoer naar Amsterdam, of bij de Zuidtangent voor een vlotte verbinding met Amsterdam-Zuidoost of Schiphol.

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter